INSCRIPCIONS OBERTES CURS 2021/22

Per què no som una escola bressol?

Les Formiguetes no és una escola bressol per diversos motius. Els més destacats són els següents:

  • Volem tenir una ràtio petita d’infants per cada acompanyant, la qual ens permeti poder acompanyar els infants en la seva individualitat, d’una manera propera i relaxada.

  • No volem separar els infants per edats ni que tinguin una aula pròpia per a cada grup, ja que preferim disposar d’un espai obert per a tots, on les propostes de joc s’adaptin a les diferents edats i necessitats.

  • Oferim un lloc de trobada per a famílies, docents i persones interessades en l’educació i la criança respectuosa, proposant xerrades, tallers, formacions, moments de conversa compartida, etc.
Per què no separem els infants per edats?

Creiem que els infants d’aquesta etapa es troben en un procés de creixement constant que avança amb molta velocitat, principalment per la curiositat que els provoca descobrir el món que els envolta. Pensem que el fet que els infants de les diferents edats d’aquesta etapa estiguin junts, enriqueix aquest procés de creixement, ja que permet que uns aprenguin dels altres d’una forma espontània i natural.Com és l’esmorzar i el dinar a Les Formiguetes?

Entenem els àpats com un moment que va més enllà de la pròpia alimentació ja que són estones que ens serveixen per coneixe'ns, compartir mirades, paraules i gestos que ens permeten apropar-nos una mica més. Per a esmorzar, cada infant porta de casa una peça de fruita i les acompanyants ens encarreguem de preparar tota la fruita, per tal de compartir-la i menjar-la plegats. Respecte el dinar, és un

espai i moment màgic, una estona en que cada nen, es troba amb el menjar que la seva mare i pare li han preparat, reconeix els sabors i les olorsde casa seva...Per què treballem amb una ràtio petita d’infants?

Apostem per una ràtio petita d’infants perquè volem atendre les necessitats de cadascú d’una manera acurada i força individualitzada. Creiem que això només pot ser possible quan un adult ha de tenir cura d’un nombre d’infants suficientment reduït, que li permeti observar tot allò que succeeïx i conèixer cada nena i nen per a poder saber què necessita i donar-li la resposta adequada.Com entenem l’adaptació?

Separar-se dels seus pares, crear vincles amb el nou ambient i sobretot amb nous referents adults que el cuiden, pot suposar un gran repte per a un infant tant petit. Apostem per una adaptació acurada i progressiva. Volem construir un pont entre casa i Les Formiguetes on hi hagi intercambi d'informacions.

Treballem sense forçar, en un horari molt reduït i fins a arribar a horari complet.

Tots volem que l'adaptació de cada infant amb l'espai, les acompanyants i la resta d'infants sigui el màxim de plàcida i respectuosa possible. Aquest procés el marquen els propis infants, són el centre i el motor i ells guiaran el ritme.

Per els vostres petits, vosaltres sou les persones més importants del món, les acompanyants d'entrada, unes desconegudes i passa el mateix amb l'espai. Els infants necessiten temps per observar un adult nou i estar segurs de poder confiar.20 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

I a poc a poc, anem fent lligams. Estem en temps d’acollir, observar, escoltar, acompanyar, abraçar… I ho fem sense presses, amb molta calma i amb la implicació de les famílies(fonamental per a que to